Speeldata
“Mit de zaegen van de Hieër”

Wegens Corona zijn alle voorstellingen afgelast.

Reserveren:
(St. Joost en Maasbracht)

Hans Steskens0475-485445 (secretaris)
José Verheijen06-23501848
Mieke Ruijten0475-486894

De Vereniging LimburgsNederlands

Image

Toneelvereiniging Ons Genoegen '84 is een groep enthousiaste mensen die allemaal de passie voor amateurtoneel delen. Zoals de naam al zegt is de vereniging opgericht in 1984, of beter gezegd: heropgericht. De originele vereniging Ons Genoegen bestond al voor de tweede wereldoorlog. In 1984 besloot een aantal leden dat de tijd rijp was om de vereniging nieuw leven in te blazen. Sindsdien zijn er al 27 dialectstukken op de planken gebracht in wisselende samenstellingen waarvan 18 onder regie van Willemien Creemers en 9 onder leiding van regiseur Paul Hendriks.

Een belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis is het behalen van ons 25-jarig bestaansjubileum in 2009. We zijn heel trots op dit bijzondere jubileum, en zeker ook op de 3 jubilarissen die vanaf de heroprichting in 1984 actief bij de vereiniging betrokken zijn geweest: Tjeu Coenen, Mia Janssen en Jan Ruijten. Ter ere van dit jubileum hebben we vorig jaar een prachtig weekend op de Veluwe gehad, en een geweldige receptie voor de jubilarissen. Klik hier voor de foto's van dit onvergetelijke weekend en feest.

De vereinging bestaat nu uit 36 Leden, die zowel op als achter de b├╝hne hun steentje bijdragen aan het succes van Ons Genoegen '84. Ieder jaar in november spelen we 3 "thuisvoorstellingen" in Patronaat 't Trefpunt in Sint Joost. Verder hebben we een 5-tal opvoeringen in de verre omgeving, van Ohé en Laak tot in Neer. Repetities vinden plaats op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur. Al onze stukken worden door onze eigen leescommissie in het Limburgs vertaald.